Składniki:
- 1/2 kg filetu z kurczaka,
- kawałek pora,
- marchewka,
- 2 łyżki kukurydzy,
- łyżeczka octu jabłkowego (użyłam Kamis),
- 50g sera,
- sól z pieprzem w młynku (użyłam Kamis),
- ostra papryka (użyłam Kamis),
- jajko,
- 3 łyżki bułki tartej,
- łyżka masła,
- olej do smażenia.
Wykonanie
Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Delikatnie rozbić. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem, natomiast z jednej strony oprószyć ostrą papryką.
Warzywa umyć, marchewkę obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora zaś pokroić w cienkie półplasterki. Podsmażyć na łyżce masła. Dusić około 5 minut na małym ogniu, aż warzywa nieco zmiękną. Dodać kukurydzę, ser i ocet jabłkowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na rozbite filety nakładać po łyżce farszu, zwijać roladki i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Smacznego:)
bardzo apetyczne mmm
OdpowiedzUsuńświetne:)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają, chętnie byśmy takie zjedli :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :).
OdpowiedzUsuńJak kolorowo! Pysznie :)
OdpowiedzUsuń