Składniki:
5 dużych ziemniaków,
3 liście kapusty,
200g świeżego boczku,
ostra papryka,
sól morska,
pieprz młotkowany z kolendrą,
rozmaryn,
bazylia,
oregano.
Przygotowanie
Ziemniaki
obrać, gotować w całości około 10minut we wrzątku. Odcedzić i pokroić w
ósemki.
Boczek pokroić w kostkę. Po 1/3 łyżeczki wszystkich przypraw
dokładnie wymieszać, mieszanką posypać mięso i ziemniaki.
Na patyczki
szaszłykowe nadziewać na przemian ziemniaki, boczek i pokrojone w paski,
zwinięte liście kapusty.
Szaszłyki piec około 25-30minut w temp. 180st.
Smacznego:)
Prosto i smacznie - tak lubię:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:D
OdpowiedzUsuńNie tylko chłopskie...sama bym schrupała z sosikiem czosnkowym...;)
OdpowiedzUsuńZgadzam się - z sosem czosnkowym byłyby smaczne :). Choć jak pomyślę o soli morskiej, to ciarki mnie przechodzą :D.
OdpowiedzUsuńDzięki:) Świetny pomysł z tym sosem:)
OdpowiedzUsuń