piątek, 19 lipca 2013

Koktajl kokosowo-porzeczkowy

Co prawda upały na razie nam nie grożą, ale lepiej mieć w zanadrzu jakiś przepis na chłodzący i orzeźwiający koktajl:) Zmieszałam to co mi się nasunęło pod rękę i powstał bardzo pyszny i sycący koktajl wanilii i wiórków kokosowych oraz z musem z czerwonej porzeczki...




Składniki:
3 szklanki jogurtu naturalnego,
szklanka mleka,
szklanka śmietanki 30%,
100g wiórków kokosowych,
laska wanilii,
4 łyżki cukru pudru,
szklanka czerwonych porzeczek.




Przygotowanie



Mleko zagotować z cukrem i wiórkami kokosowymi, po czym przestudzić. Dokładnie wymieszać z jogurtem, wstawić do lodówki.
Porzeczki umyć, usunąć szypułki, przetrzeć przez sito. Powstały mus schłodzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać nasiona z laski wanilii, zmieszać z jogurtem, rozlać do szklanek. Na środku nałożyć trochę musu, wymieszać tworząc fantazyjne wzorki.







                                 Smacznego:)

Przepis dodaję do akcji:
 
 

Kwaśnie, no właśnieDla ochłody

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam kokos i porzeczkę, ale nigdy nie łączyłam tych dwóch smaków ze sobą :) Będę musiała spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ładnie wygląda ten koktajl. :)

    Pozdrawiam, A.

    OdpowiedzUsuń