Składniki:
3 szklanki jogurtu naturalnego,
szklanka mleka,
szklanka śmietanki 30%,
100g wiórków kokosowych,
laska wanilii,
4 łyżki cukru pudru,
szklanka czerwonych porzeczek.
Przygotowanie
Mleko zagotować z cukrem i wiórkami kokosowymi, po czym przestudzić. Dokładnie wymieszać z jogurtem, wstawić do lodówki.
Porzeczki umyć, usunąć szypułki, przetrzeć przez sito. Powstały mus schłodzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać nasiona z laski wanilii, zmieszać z jogurtem, rozlać do szklanek. Na środku nałożyć trochę musu, wymieszać tworząc fantazyjne wzorki.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Uwielbiam kokos i porzeczkę, ale nigdy nie łączyłam tych dwóch smaków ze sobą :) Będę musiała spróbować!
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie wygląda ten koktajl. :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, A.
super połączenie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuń