Składniki:
200g mąki pszennej,
175g cukru pudru,
2 jajka,
łyżeczka proszku do pieczenia,
150ml gazowanej wody o smaku owoce leśne,
łyżeczka ekstraktu z wanilii,
1/2 szklanki jagód,
100g margaryny.
Margarynę stopić, przestudzić. Dodać rozkłócone jajka, ekstrakt z wanilii wodę gazowaną, wymieszać.
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder. Delikatnie połączyć suche i mokre składniki. Dodać jagody, krótko wymieszać.
Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami, do 3/4 wysokości nałożyć ciasto.
Piec ok. 25min w temp. 200st. Ostudzić.
Krem jagodowy:
150ml śmietanki 30%,
łyżka cukru pudru,
100g serka mascarpone,
1/2 szklanki jagód.
Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone i jagody. Zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować muffinki. Przybrać jagodami i miętą.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Wspaniale wyglądają, krem dodaje im uroku! :)
OdpowiedzUsuńśliczności i pyszności :))))
OdpowiedzUsuńDzięki dziewczyny:)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuńU mnie podobne muffinki, więc wiem jak są pyszne i trzeba je zrobić!
OdpowiedzUsuńPopieram w 100%:):)
OdpowiedzUsuńPychotki!
OdpowiedzUsuńDziękuję za dodanie przepisu do Jagodowo Nam 5!