Składniki:
chleb,
100g masła,
1/2 łyżeczki bazylii,
1/2 łyżeczki tymianku,
1/2 łyżeczki oregano,
szczypta rozmarynu,
1/2 łyżeczki estragonu,
2 ząbki czosnku,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
czubata łyżeczka ziół prowansalskich,
świeżo zmielony czarny pieprz.
Przygotowanie
Masło stopić, dodać drobno posiekany czosnek oraz wszystkie pozostałe posiekane przyprawy (możecie użyć również suszonych), dokładnie wymieszać. Masłem smarować kawałki chleba z jednej lub z obu stron. Opiekać na grillu ok. 5 minut z każdej strony. Podawać jako dodatek do dań mięsnych z grilla.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
świetny musi być:) ja robię czosnkowy:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tego typu ziołowe wariacje na chlebku, bagietce czy bułce. Pycha!:)
OdpowiedzUsuńU mnie również króluje pieczywo z rusztu. Odkąd pojawiły się gruntowe pomidory to najczęściej gości bruchetta z dużą ilością ziół.
OdpowiedzUsuńDzięki:)u nas też już swoje pomidorki:)
OdpowiedzUsuń