Składniki:
100 g truskawek,
5 g suszonej żurawiny,
5g płatków migdałowych,
200ml mleka,
5 g otrębów pszennych,
5 g brązowego cukru.
Przygotowanie
Truskawki rozmrozić i zmiksować na gładkie puree najlepiej przy pomocy blendera. Dodać cukier, żurawinę, otręby i płatki migdałowe. Bardzo drobno zblendować. Dodać mleko, chwilę miksować. Podawać od razu, albo mocno schłodzone.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
ja ostatnio do koktajlu dodałam jagody goji - wyszło pyszne
OdpowiedzUsuńBardzo, bardzo fajny pomysł - wypróbuję.
OdpowiedzUsuńZ braku czasu dodam dwa słowa do starszego wpisu: ciasto rabarbarowe z bezą:
raj po prostu. Dla mnie z rabarbarem, potem śliwkami+ beza = najlepsze.
Pozdrawiam.
Fajny pomysł z tymi jagodami:):)
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu ja też uwielbiam takie ciepłe, kruche ciasto z owocami i bezą... Pozdrawiam:)