Składniki:
250g serka mascarpone,
400g gęstej śmietany 18%,
laska wanilii,
2 białka,
60g mlecznej czekolady,
60g cukru pudru.
Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, śmietaną i nasionami z laski wanilii. Zmiksować na gładką masę. Dodać startą na drobnych oczkach czekoladę. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę dodać do masy i delikatnie wymieszać. 6 kubeczków po jogurtach natłuścić odrobiną oleju, nałożyć masę. Wstawić na 3 godz. do lodówki, następnie na całą noc wstawić do zamrażalnika. Na 3 godziny przed podaniem deser wstawić do lodówki.
Sos owocowy:
120g malin,
120g truskawek,
2 łyżki cukru pudru.
Owoce wraz z cukrem zmiksować na gładką papkę. Deser wyjąc z kubeczków, polać sosem, udekorować truskawkami i melisą.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
coś pięknego ;)
OdpowiedzUsuńojejuniu jakie pycha *.*
OdpowiedzUsuńzapraszam na ekspresowe paczuszki z ciasta francuskiego :)
wspaniale się prezentuje!
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie i smakuje pewnie jeszcze lepiej...
OdpowiedzUsuńDobrej pogody życzę, jak najmniej tych okropnych burz i ulew !!!
Dziękuję bardzo:)
OdpowiedzUsuńAniu dziękuję, ja mieszkam na Pomorzu więc od tygodnia u nas nie padało, ale oby te ulewy do nas nie dotarły!! Pozdrawiam:)
Prezentuje się zachwycająco :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie;)
OdpowiedzUsuńAleż to apetycznie wygląda! Dziękuję za udział w truskawkowej akcji :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, bardzo fajna akcja;)
OdpowiedzUsuń