Składniki:
- 100g kruchych ciastek z rodzynkami i czekoladą,
 - 3/4 szklanki czerwonych porzeczek,
 - 200g serka mascarpone,
 - 3 łyżki likieru Amaretto,
 - 3 łyżki cukru,
 - 2 łyżki soku z cytryny,
 - 2 łyżki cukru waniliowego,
 - szklanka jogurtu naturalnego,
 - 50g gorzkiej czekolady.
 
Wykonanie
Serem mascarpone zmiksować z likierem 
Amaretto, cukrami oraz sokiem z cytryny. Dodać jogurt naturalny, 
zmiksować. Ciasteczka połamać na mniejsze kawałki, czekoladę posiekać. 
Porzeczki, umyć obrać i osuszyć. Do pucharków nałożyć warstwę 
pokruszonych ciastek i czekolady, posypać porzeczkami i przykryć kremem.
 Postępować tak długo, aż pucharki się zapełnią. Schłodzić.
                                                   Smacznego:))
Przepis dodaję do akcji:
Pięknie wygląda . Super wyeksponowane foto , można jeść oczkami .
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńGenialnie wygląda, jak dla mnie super! :D
OdpowiedzUsuńLubimy takie szybkie deserki! Ależ u Ciebie słodko ostatnio!
OdpowiedzUsuń