piątek, 22 marca 2013

Jajeczne oczka

Na wielkanocne śniadanie zawsze podaję jajka. Jednak lubię zaskakiwać bliskich i za każdym razem podaję je inaczej. Do obtoczenia użyłam szczypiorku, koperku i rzeżuchy. Rodzinka pałaszowała z zachwytem:)



Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo,
po łyżce posiekanego koperku i szczypioru,
sól,
pieprz,
łyżka gęstej śmietany 18%,
2 łyżki majonezu,
łyżeczka musztardy rosyjskiej,
garść rzeżuchy.


Przygotowanie

 
Jajka oskubać, przepołowić, ostrożnie wydrążyć żółtka, następnie utrzeć je z koperkiem i ze szczypiorem. Dodać śmietanę i musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Masę nałożyć do wydrążonych białek. Wypukłą stronę białek posmarować majonezem, obtoczyć w posiekanej rzeżusze.
 
 
Smacznego:)
 
Przepis dodaję do akcji:

 


4 komentarze: