poniedziałek, 11 marca 2013

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Przepis naprawdę banalnie prosty, aż nie wiedziałam czy w ogóle go podawać:):) Ale są tak smaczne, że muszę się nim z Wami podzielić. U mnie zawsze goszczą na wielkanocnym stole...



Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo,
2 plastry łososia wędzonego,
sól,
pieprz,
1,5 łyżki majonezu.
szczypior i rzeżucha do dekoracji.


Przygotowanie


Jajka oskubać, przekroić na pół, łyżeczką delikatnie wyjąć żółtka. Łososia pokroić na mniejsze kawałki, wraz z żółtkami przełożyć do blendera, zmiksować na gładką papkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez, wymieszać. Przełożyć do szprycy i masą faszerować jajka. Udekorować szczypiorem lub rzeżuchą i kulkami kolorowego pieprzu.


Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:

 


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza