Ciasto:
- 130g masła lub margaryny,
- 60g cukru,
- 250g mąki pszennej,
- jajko,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki cukru waniliowego.
Następnie ciastem wylepić dno oraz boki foremek na tarteletki. Nakłuć widelcem.
Piec około 20 minut w temp. 180st. Ostudzić.
Nadzienie:
- 200g twarożka sernikowo - kanapkowego Wieluń,
- skórka z 1/2 cytryny,
- 250ml śmietanki 30%,
- 100g cukru pudru,
- 1 czubata łyżeczka żelatyny,
- 400g borówki amerykańskiej.
Żelatynę rozpuścić w trosze wrzątku, 
ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek, skórkę
 z cytryny oraz zimną żelatynę. Zmiksować na gładką masę. 
Masą wypełnić 
upieczone tartaletki, udekorować borówką. 
Przed podaniem można oprószyć 
cukrem pudrem.
                                                              Smacznego:)))
 
Magda u ciebie jak zawsze pyszne smakołyki można znaleźć
OdpowiedzUsuńPyszności, do tego tak ładnie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają prześlicznie :)
OdpowiedzUsuńwybornie i pysznie :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńw takim razie ja poproszę jedną,bo u mnie nic do kawki nie ma :)
OdpowiedzUsuń