Spód:
- 200g herbatników,
- 200g masła,
- 50g wiórków kokosowych,
- 1,5 łyżki brązowego cukru.
Nadzienie:
- 500g malin,
- 150g cukru pudru,
- skórka z 1/2 cytryny,
- 200g gęstej śmietany 18%,
- 200 g białego serka kremowego,
- 2 łyżeczki żelatyny.
350g malin podgrzać wraz z 100g cukru pudru.
 Ostudzić. Żelatynę rozpuścić w trosze wrzątku, przestudzić. Serek 
zmiksować z resztą cukru pudru, skórką z cytryny oraz ze śmietaną. Dodać
 przestudzone maliny oraz żelatynę. Zmiksować. Masę wylać na 
przygotowany kokosowy spód. Schłodzić. Przed podaniem udekorować 
pozostałymi malinami i oprószyć cukrem pudrem.
                                                  Smacznego:))
 Przepis dodaję do akcji:


 
Mmm, uwielbiam tarty z dodatkiem malin ;)
OdpowiedzUsuńPIęknie wygląda, bardzo smakowicie;))
OdpowiedzUsuńidealna tarta, szybka i smaczna :) robimy podobne z różnymi owocami :)
OdpowiedzUsuńMasz rację :) nie ma nic lepszego !
OdpowiedzUsuńAleż rozkosznie różowiutka!
OdpowiedzUsuńPiękny kolor, wygląda naprawdę smakowicie! Jestem na etapie robienia tart, chętnie wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuń