Składniki:
1/2 kg filetu z piersi kurczaka,
4 plastry wędzonego boczku,
4 suszone pomidory w oleju,
2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki,
łyżka posiekanej natki pietruszki,
łyżka posiekanego szczypiorku,
łyżeczka tymianku,
sól, pieprz,
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów.
Przygotowanie
Mięso
umyć, osuszyć i podzielić na 4 porcje, rozbić delikatnie. Z obu stron
oprószyć solą i pieprzem, następnie z jednej strony posmarować
koncentratem pomidorowym, ułożyć po plasterku boczku.
Zwinąć ściśle jak
roladę, po czym pokroić w plastry. Powstałe roladki nadziewać na
namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków.
Zioła posiekać, zmiksować
wraz z suszonymi pomidorami i olejem. Powstałą marynatą posmarować
roladki, odstawić na 30 minut do lodówki.
Następnie piec ok. 20-25minut
w temp. 180st.
Szaszłyki znacznie lepiej smakują przygotowane na grillu, wystarczy je wtedy piec ok. 15-20minut.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
bardzo lubię tu do Ciebie zaglądać, czuć pozytywne od Ciebie i rzecz jasna od Twoich potraw, ciast, zjadłabym takiego szaszłykasa mmm
OdpowiedzUsuńZachwycam Twoim blogiem moją kochaną Mariolkę ! Ona też uważa, że jesteś odlotowa !!!!
OdpowiedzUsuńCałusy
Dzięki dziewczyny, mobilizujecie mnie do dalszego pichcenia;):) Pozdrawiam!!
OdpowiedzUsuńDodam jeszcze, że : pogoda na grilla jest zawsze ;-) My grillujemy również zimą / tyle, że rzadziej /.
UsuńA przepis świetny.
Pozdrawiam.
Aniu no my zimą korzystamy jedynie z piekarnika;):)
OdpowiedzUsuń