Składniki:
50g mielonych migdałów (użyłam BackMit),
100g mlecznej czekolady,
75g gorzkiej czekolady,
3 łyżki masła,
2 łyżki likieru amaretto,
4 łyżki cukru pudru,
20g czekolady mlecznej z orzeszkami laskowymi.
Przygotowanie
Czekolady
połamać na kawałki, dodać likier i stopić na parze. Dodać masło,
mieszać aż składniki się całkowicie rozpuszczą. Następnie wsypać mielone
migdały i cukier puder. Dokładnie wymieszać i odstawić, aby masa
ostygła i nieco stężała.
Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w zmielonej w blenderze na pył czekoladzie. Przełożyć do papierowych papilotek i schłodzić.
Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w zmielonej w blenderze na pył czekoladzie. Przełożyć do papierowych papilotek i schłodzić.
Smacznego:)
"kupiłaś" mnie tymi truflami :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie ...
Male pysznosci :-) Musze koniecznie takie zrobic!
OdpowiedzUsuńale śliczne:) rewelacja:)
OdpowiedzUsuńJak widze w przepisie amaretto to "biorę" na ślepo !
OdpowiedzUsuńależ one cudnie wyglądają w tym pudełku : )
OdpowiedzUsuńAleż to musiało być dobre... :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Bardzo się cieszę, że się Wam podobają:)
OdpowiedzUsuń