Składniki:
1/2 kg szynki wieprzowej bez kości,
5 suszonych pomidorów, marchewka,
cebula,
250ml drobiowego bulionu,
do smaku: oregano, majeranek, bazylia, ostra papryka, ocet winny oraz sól i pieprz,
łyżka mąki pszennej.
Przygotowanie
Mięso
umyć i osuszyć, pokroić na kawałki wielkości około 4 cm. W każdym
kawałku zrobić na środku nacięcie.
Suszone pomidory osączyć, pokroić w paski.
Nadziewać nimi mięso. Kąski przełożyć na patelnię, dodać pokrojoną w piórka
cebulę oraz marchewkę pokrojoną w plasterki. Oprószyć przyprawami i
wstawić na całą noc do lodówki.
Następnego
dnia całość zrumienić, podlać gorącym bulionem i dusić około godziny na
wolnym ogniu. W razie potrzeby podlać odrobiną wody.
Na koniec
zaciągnąć mąką rozpuszczoną w trosze wody. Doprawić do smaku.
Smacznego:)
Dzięki, i tak też smakuje:)
OdpowiedzUsuńWyglądają naprawdę apetycznie :)
OdpowiedzUsuńSuper wyglądaja, a że mięsko i z suszonymi pomidorami to pyszne na 100% !
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuń