Składniki:
12 plasterków murzynka lub babki
(ewentualnie biszkopty),
jajko,
400g śmietany 18%,
1/4 szklanki cukru,
1/2 laski wanilii,
budyń waniliowy.
Przygotowanie
Z
ciasta wycinać kółka o średnicy dna foremek na muffinki - najlepiej szklanką i ułożyć je w
foremkach.
Cukier utrzeć z żółtkiem. Dodać śmietanę, nasiona z laski
wanilii oraz proszek budyniowy. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę
białka. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć od foremek.
Wierzch
posypać resztą pokruszonego ciasta.
Piec około 35-40minut w temp. 150st.
Smacznego:)
wygladaja uroczo ... :) cudowne !
OdpowiedzUsuńMuszą być przepyszne!
OdpowiedzUsuńBardz fajny i apetyczny ten murzynek z recyklingu:) Musi smakować wyśmienicie:)
OdpowiedzUsuńŚwietne te serniczki. Właśnie zabieram się za ich wypróbowanie. Pozdrawiam cieplutko :) Sylwia
OdpowiedzUsuńDzięki:) Sylwia to czekam na relację, miło mi będzie jak podrzucisz zdjęcie na FB:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSerniczki bez sera, świetnie! tego jeszcze nie było :D
OdpowiedzUsuńMmm, wyglądają cudnie :)
OdpowiedzUsuńWspanialy przepis!
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuń