wtorek, 8 października 2013

Parówki w cieście francuskim

Szybka przystawka albo śniadanie na ciepło... Tego dotyczy dzisiejszy wpis. Przepis niezwykle prosty i łatwy w przygotowaniu a naprawdę smaczny:) Parówki otulone chrupiącym ciastem francuskim będą pysznym, sycącym śniadaniem. 





Składniki:
225g ciasta francuskiego,
12 cienkich parówek,
jajko,
2 łyżki śmietany 18%.


 Przygotowanie


Jajko rozkłócić, zmieszać ze śmietaną. 
Ciasto francuskie pociąć na paski o 2cm szerokości. Z parówek zdjąć osłonki. Każdą parówkę ściśle owinąć paskiem ciasta. Posmarować rozkłóconym jajkiem. 
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 
Piec ok. 15min w temp. 220st. Od razu podawać.







                                       Smacznego:)

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam, za to ja lubie wyciac grubszy pasek, nalozyc jeszcze ser, i wtedy zawinac tym parowke!:)


    www.xmajanaka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Bez dwóch zdań pyszne i proste. Ale ! Moja mama nie mogłaby wiedzieć, że takie rzeczy się je !
    Parówki za najgorsze śmiecie uważa, a nie jest to do końca prawda. Są parówki i ... parówki, które mają w składzie tyle mięsa ile dobra kiełbasa, czyż nie?

    OdpowiedzUsuń
  3. Aniu dokładnie, staram się sprawdzać ile mają w sobie prawdziwych "parówek":) Aczkolwiek rzadko je jemy:) Ale zawsze można je zastąpić np. kabanosami lub inną suchą kiełbasą:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czesi wiedzą jak zrobić parki czyli parówki,Bawarzy też robią pyszne,a polskich nie jadam bo nie uznaje mięsa z kości czyli MOM z masą tłuszczową.

    OdpowiedzUsuń