Składniki:
250g fasolki szparagowej,
puszka tuńczyka,
2 pomidory,
czerwona cebula,
główka sałaty,
garść czarnych oliwek,
4 ziemniaki,
2 jajka.
Ziemniaki
ugotować w mundurkach do miękkości, ostudzić i pokroić w kostkę.
Jajka
ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w cząstki. Dodać pokrojone w
kostkę pomidory oraz odsączonego tuńczyka i przepołowione oliwki.
Fasolkę gotować 6 minut we wrzątku, po czym odcedzić i przelać zimną
wodą.
Przekroić na pół, wszystko połączyć, dodać posiekaną cebulę oraz porwaną na kawałki sałatę, dokładnie wymieszać.
Sos:
1/4 szklanki soku z cytryny,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1/2 łyżeczki musztardy Dijon.
Składniki sosu wymieszać. Tuz przed podaniem polać sałatkę sosem.
Smacznego:)
Na zdjęciach wygląda naprawdę wybornie :) Jutro na śniadanie sobie zrobię.
OdpowiedzUsuńRzeczywiście wygląda super ;D
OdpowiedzUsuńDziękuję;)
OdpowiedzUsuń