Składniki:
1/3 kapusty pekińskiej,
2 marchewki,
kawałek pora,
3 brzoskwinie,
1/2 pomarańczy,
3 łyżki jogurtu naturalnego,
1/2 łyżeczki curry,
1/2 łyżeczki soli,
1/2 łyżeczki cukru.
Przygotowanie
Kapustę drobno poszatkować, pora
dokładnie umyć, pokroić w półplasterki. Marchewkę oczyścić, zetrzeć na
tarce o dużych oczkach. Brzoskwinie obrać ze skórki pokroić w małe
cząstki. Wymieszać z warzywami.
Wycisnąć sok z pomarańczy, wymieszać z
jogurtem naturalnym, cukrem, solą i curry. Sosem polać sałatkę.
Odstawić na 15minut.
Smacznego:)
Nie mam swoich brzoskwiń, ale morele w słoikach - zrobię z nimi właśnie.
OdpowiedzUsuńAniu jak najbardziej morele też się nadają;)
OdpowiedzUsuń