Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
3/4 szklanki mleka w proszku,
łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 laski wanilii,
150 g masła,
1/2 szklanki cukru pudru,
2 jajka,
50g mlecznej czekolady,
50 g białej czekolady.
Przygotowanie
Masło
utrzeć z cukrem pudrem na puch. Powoli do masy dodawać rozkłócone jajka. Dodać
przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mlekiem w proszku i
nasionami wanilii. Dodać drobno pokrojone czekolady.
Z ciasta robić
kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyłożonej
pergaminem, i bardzo delikatnie spłaszczyć.
Piec ok. 10-12 min w temp. 180st. Ostudzić na kratce.
Można zrobić esy-floresy z 50g stopionej gorzkiej czekolady.
Smacznego:)
Pyszne! Uwielbiam słodycze z mlekiem w proszku ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńAch te choróbska. Niestety teraz przyszedł na nie czas- wiem coś o tym, bo sama jakis czas temu nie mogłam dojść do siebie. Dbajcie o siebie! Zdrówka życzę, a ciasteczka kradnę. Jak jest w nich mleko w proszku, to bez zająknięcia biorę kilka sztuk :D
OdpowiedzUsuńAndźka dziękuję;):) częstuj się dowoli:):)
OdpowiedzUsuńśliczne ciasteczka. dużo zdrówka!
OdpowiedzUsuńUla dziękuję;):)
UsuńRobiłam kiedyś podobne - zniknęły nie wiadomo kiedy ;) Te Twoje ślicznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńCiasteczka przepiękne ;D
OdpowiedzUsuńDziękuję, Gin one zdecydowanie za szybko znikają!!
OdpowiedzUsuńschrupałabym :) muszę sobie takie zrobić !
OdpowiedzUsuńŁucja naprawdę polecam:) Są przepyszne!
OdpowiedzUsuń