czwartek, 10 października 2013

Deser z wiśniami i musli Fitella

Bardzo lubię takie szybkie deserki z owocami. Miałam otwarty słoik z wiśniami, musiałam więc je dobrze spożytkować. Zrobiłam pyszny, nie za słodki deser z wiśniami, serkiem homogenizowanym i chrupiącym musli Fitella,  które dostałam do testowania. Użyłam musli z żurawiną, które doskonale komponowało się z wiśniami. 




Składniki:
250g serka waniliowego homogenizowanego,
300ml wiśni z kompotu,
opakowanie musli z żurawiną Fitella,
6 małych bez,
3 kostki gorzkiej czekolady,
6 kandyzowanych wiśni (użyłam Gold Pack),
mięta do dekoracji.


 Przygotowanie


Na dno pucharków nałożyć po łyżce serka waniliowego. Nałożyć po czubatej łyżce odsączonych wiśni. Posypać łyżeczką musli. Nałożyć kolejne dwie warstwy serka, odsączonych wiśni i musli. 
Na koniec do każdego pucharka pokruszyć po dwie bezy, posypać startą czekoladą, udekorować dwiema kandyzowanymi wisienkami oraz miętą. 











                                       Smacznego:)

6 komentarzy:

  1. sumienia nie masz, wieczorem takie smakołyki publikować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. deser wygląda bardzo zdrowo :D i kusząco!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jutro zagości taki deser u mnie w brzuszku :) Taka ochotę mi zrobiłaś :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Alu muszę Was trochę pokusić:):)
    akanak rzeczywiście nie jest bardzo kaloryczny i należy do tych zdrowszych deserów;)
    Anette bardzo się cieszę;)

    OdpowiedzUsuń