środa, 25 lutego 2015

Spaghetti z białym serem

Spaghetti to taka alternatywa na naprawdę szybki i sycący obiad. Zazwyczaj przygotowuję je właśnie wtedy, gdy nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie. Jednak, by za bardzo nam się nie znudziło staram się je urozmaicać:) Tym razem do mojego spaghetti dodałam biały ser zamiast startego parmezanu. Wyszło pysznie...





Składniki:  
  • 300g makaronu spaghetti,
  • 150g białego sera, 
  • puszka krojonych pomidorów, 
  • cebula, 
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 laski kiełbasy np. zwyczajnej, 
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 
  • 1/2 łyżeczki tymianku, 
  • 1/2 łyżeczki bazylii, 
  • 1/2 łyżeczki oregano, 
  • sól, pieprz.
Wykonanie

Makaron ugotować w osolonym wrzątku do miękkości i odcedzić. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć (ewentualnie dodać 1 łyżkę oleju). Dodać posiekaną cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć, dodać pomidory wraz z zalewą oraz przyprawy. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron podawać wraz z sosem, na wierzchu posypać pokruszonym białym serem.





                                                                 Smacznego:))
 

6 komentarzy:

  1. Uwielbiamy takie dania, wygląda pysznie!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Z białym serem jeszcze nie jadłam. Danie wygląda pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy pomysł ;) wygląda pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oo jaki ciekawy pomysł :) Chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Połączenie przepyszne! Choć białego sera tak nie jadłam, chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Spaghetti i wszelkiego rodzaju makarony można przygotowywać na wiele różnych sposobów. Twój zapowiada się smakowicie
    Pozdrawiam

    Zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń