Składniki:  
- 1/2 kg cienkich parówek,
- 1/2 kg pieczarek,
- 1 duża cebula,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 1/3 szklanki kwaśnej śmietany,
- sól, pieprz,
- ostra papryka,
- zioła prowansalskie,
- natka pietruszki,
- olej do smażenia,
- 2 szklanki rosołu.
Wykonanie:
Pieczarki
 obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Cebulę obrać, 
pokroić w kostkę i dodać do pieczarek, dusić, aż cebula się ładnie 
usmaży. Dodać parówki pokrojone na półplasterki i zalać rosołem. Można w
 razie potrzeby dolać odrobinę wody. Gotować około 10 minut na małym 
ogniu.
Dodać
 przecier pomidorowy. Mąkę rozrobić z odrobiną wody, dokładnie wymieszać
 i wlać do parówek. Śmietanę zagęścić kilkoma łyżkami gotującego się 
wywaru, po czym wlać ją do parówek. Na koniec doprawić do smaku. 
Przed 
podaniem można posypać świeżą natką pietruszki.
Smacznego:))


 
Wygląda przepysznie:) moja córka będzie zachwycona tym przepisem bo to największa miłośniczka parówek jaką znam :D
OdpowiedzUsuńTo wygląda nieźle. Zapisuję sobie. :)
OdpowiedzUsuńAleś mi smaka narobiłaś na takie danie ;)
OdpowiedzUsuń