Składniki:
1/2 kg szynki wieprzowej bez kości,
5 suszonych pomidorów, marchewka,
cebula,
250ml drobiowego bulionu,
do smaku: oregano, majeranek, bazylia, ostra papryka, ocet winny oraz sól i pieprz,
łyżka mąki pszennej.
 Przygotowanie
Mięso
 umyć i osuszyć, pokroić na kawałki wielkości około 4 cm. W każdym 
kawałku zrobić na środku nacięcie. 
Suszone pomidory osączyć, pokroić w paski. 
Nadziewać nimi mięso. Kąski przełożyć na patelnię, dodać pokrojoną w piórka 
cebulę oraz marchewkę pokrojoną w plasterki. Oprószyć przyprawami i 
wstawić na całą noc do lodówki. 
Następnego
 dnia całość zrumienić, podlać gorącym bulionem i dusić około godziny na
 wolnym ogniu. W razie potrzeby podlać odrobiną wody. 
Na koniec 
zaciągnąć mąką rozpuszczoną w trosze wody. Doprawić do smaku. 
                                     Smacznego:) 
 
Dzięki, i tak też smakuje:)
OdpowiedzUsuńWyglądają naprawdę apetycznie :)
OdpowiedzUsuńSuper wyglądaja, a że mięsko i z suszonymi pomidorami to pyszne na 100% !
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuń