piątek, 14 czerwca 2013

Wzmacniający koktajl z kiwi

Latem często robię koktajle, przeważnie z sezonowych owoców. Dzisiaj chciałabym Wam pokazać jak można smacznie i przede wszystkim zdrowo połączyć owoce i wyczarować z nich pyszny napój. A zajmie nam to dosłownie kilka minut... Do tego koktajlu dodałam zarodki pszenne i płatki migdałowe, dzięki czemu zyskał dużo na wartości:)




Składniki:
3 owoce kiwi,
dojrzały banan,
jabłko,
łyżeczka zarodków pszennych,
2 łyżki cukru,
2 łyżeczki płatków migdałowych,
350ml mleka.
 
 
Przygotowanie
 
 
Wszystkie owoce obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze cząstki. Przełożyć do blendera. Zmiksować na puree. Dodać zarodki pszenne, cukier oraz płatki migdałowe, ponownie zmiksować. Wlać mleko, wymieszać lub jeszcze raz krótko zmiksować.
Gotowy koktajl rozlać do szklanek, udekorować plasterkiem kiwi.
 
Prawda, że proste?
 
 

 
 
 
Smacznego:)
 
 

3 komentarze:

  1. pyszny, idę do kuchni zrobić koktajl ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszny i prosty:) takie lubię najbardziej:*

    OdpowiedzUsuń
  3. Ula i jak, był jakiś koktajl?? :)
    Mena P to właśnie lubię w koktajlach, że są bardzo proste a jeszcze bardziej smaczne;)

    OdpowiedzUsuń