Tortille:
- 350g mąki pszennej,
- 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku,
- 1/2 łyżeczki soli,
- łyżka oleju rzepakowego,
- niepełna szklanka przegotowanej wody.
Farsz:
- 500g mielonej wołowiny,
- puszka kukurydzy,
- puszka czerwonej fasoli,
- cebula,
- puszka pomidorów,
- 2 ząbki czosnku,
- łyżka przyprawy do Burrito Skworcu,
- 1/3 szklanki wody,
- sól, pieprz,
- szklanka startego żółtego sera,
- 1/2 pęczka natki pietruszki,
- łyżka oleju rzepakowego.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju.
Dodać mięso oraz drobno posiekany czosnek, dokładnie wymieszać, dusić
około 5 minut. Następnie dodać odsączoną fasolę i kukurydzę, pokrojone
pomidory wraz z zalewą. Podlać wodą, doprawić solą, pieprzem i przyprawą
do Burito. Dusić około 15 minut na małym ogniu.
Na koniec dodać
posiekaną natkę pietruszki.
Na środku
tortilli nakładać farsz, składać jak kopertę. Układać w naczyniu
żaroodpornym złączeniem do dołu, posypać startym serem.
Piec około 15
minut w temp. 200st.
Smacznego;))
Smakowicie wygląda, bardzo je lubię :)
OdpowiedzUsuńZ domową tortillą! pycha !! porywam talerz!
OdpowiedzUsuńDziękuję:)) Łucjo nie krępuj się;))
OdpowiedzUsuń