Składniki:
- 400g fasolki szparagowej,
- 2 łyżki orzechów włoskich,
- 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli,
- 2 łyżki natki pietruszki.
Fasolkę umyć, gotować w osolonym wrzątku
około 4 minuty. Przełożyć na sito, przelać zimną wodą. Wymieszać z
posiekaną cebulą i drobno posiekaną natką pietruszki. Orzechy posiekać i
uprażyć na suchej patelni, dodać do fasolki.
Dressing:
- łyżka octu balsamicznego,
- łyżeczka musztardy Dijon (użyłam Kamis),
- 2 łyżeczki oleju z pestek winogron,
- sól morska z pieprzem (użyłam Kamis).
Wszystkie składniki sosu dokładnie połączyć. Sałatkę ułożyć na talerzu, polać przygotowanym dressingiem.
Smacznego:))
Pyszności!
OdpowiedzUsuńZapachniało wiosną i nowalijkami, mniam!
OdpowiedzUsuńDziękuję;)
OdpowiedzUsuń