Składniki:
- 3 zupki chińskie,
- 2 pomidory,
- czerwona papryka,
- 1 ogórek,
- pęczek szczypiorku,
- puszka kukurydzy,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki majonezu.
Wykonanie
Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić, wraz z pomidorami pokroić w kostkę.
Kukurydzę
osączyć z zalewy, przelać wodą, odsączyć na sicie. Szczypiorek pokroić.
Wszystko wymieszać, dodać sam makaron z zupek chińskich. Doprawić do
smaku solą i pieprzem.
Dodać majonez i na 2-3 godz. wstawić do lodówki,
by makaron dobrze napęczniał.
Smacznego:))
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńJaka apetyczna, mniam, zjadła bym, oj zjadła:)
OdpowiedzUsuńTeż lubię :-)
OdpowiedzUsuńfajna, kolorowa i wiosenna sałatka:) ciekawy pomysł
OdpowiedzUsuńRobię podobną, Twoja bardziej wiosenna i kolorowa :)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona sałatka ostatnich czasów :)
OdpowiedzUsuńRozumiem ze makaron ma być dodany suchy?
OdpowiedzUsuńDokładnie tak, makaron dajemy suchy, on napęcznieje od pozostałych warzyw i majonezu.
Usuń