sobota, 5 kwietnia 2014

Wiosenna sałatka z zupek chińskich

Gdy tylko pojawiają się świeże warzywa zawsze robię tę sałatkę;) Przepis dostał mój mąż od kolegi i zawsze wiosną oraz latem, gdy mamy już swoje warzywa, sałatka ta gości na naszym stole. Jest naprawdę bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego lekka;) Polecam!




Składniki: 
  • 3 zupki chińskie, 
  • 2 pomidory, 
  • czerwona papryka, 
  • 1 ogórek, 
  • pęczek szczypiorku, 
  • puszka kukurydzy, 
  • sól, pieprz, 
  • 2 łyżki majonezu.

Wykonanie


Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić, wraz z pomidorami pokroić w kostkę.
Kukurydzę osączyć z zalewy, przelać wodą, odsączyć na sicie. Szczypiorek pokroić. 
Wszystko wymieszać, dodać sam makaron z zupek chińskich. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 
Dodać majonez i na 2-3 godz. wstawić do lodówki, by makaron dobrze napęczniał.






                                                                      Smacznego:))

 

8 komentarzy:

  1. Jaka apetyczna, mniam, zjadła bym, oj zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajna, kolorowa i wiosenna sałatka:) ciekawy pomysł

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię podobną, Twoja bardziej wiosenna i kolorowa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Moja ulubiona sałatka ostatnich czasów :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Rozumiem ze makaron ma być dodany suchy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak, makaron dajemy suchy, on napęcznieje od pozostałych warzyw i majonezu.

      Usuń