Składniki:
- 700 g filetu z piersi kurczaka,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki obsypki kaukaskiej Skworcu,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- 2 łyżki soku z limonki,
- łyżeczka brązowego cukru,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1/2 łyżeczki pieprzu,
- ogórek,
- natka pietruszki.
Wykonanie
Mięso umyć, osuszyć i pokroić jak na
kotlety. Rozbić na dość grube plastry. Ułożyć w pojemniku. Sok z limonki
wymieszać z sosem sojowym, oliwą z oliwek, obsypką, pieprzem i cukrem.
Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Marynatą
zalać mięso, dokładnie wymieszać. Zamknąć (najlepiej w pojemniku
próżniowym) i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie mięso wyjąć z
marynaty, opiekać na grillu przez około 20 minut. W między czasie
obracać mięso i smarować pozostałą marynatą. Następnie zdjąć z grilla i
pokroić w 2cm paski. Podawać ze świeżym ogórkiem i posiekaną natką
pietruszki.
Smacznego:))
uwielbiam takie smaki! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie mięsko mmmm
OdpowiedzUsuńostatnio szukam nowych pomysłów na kurczaka :) ten wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńWspaniałe smaki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam!!
OdpowiedzUsuńMniam, pyszności!
OdpowiedzUsuń