Składniki:
- główka sałaty,
- puszka czerwonej fasoli,
- świeży ogórek,
- 2 awokado,
- pęczek rzodkiewek,
- 1/2 pęczka szczypiorku,
- 100g serka kanapkowo - sernikowego (użyłam Wieluń),
- sól morska z pieprzem,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 2 łyżki soku z cytryny.
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Awokado obrać ze skórki, pokroić w kostkę, ułożyć na sałacie. Fasolę opłukać zimną wodą, odcedzić i ułożyć na sałacie. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki. Ogórka obrać ze skórki. Pokroić w cienkie plasterki, zwinąć w spiralki i ułożyć na sałacie. Serek doprawić solą i pieprzem. Rozłożyć na sałacie.
Olej wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić solą z pieprzem. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem.
Tuż przed podaniem polać sosem.
Smacznego:))
Przepis dodaję do akcji:
Uwielbiam takie sałatki, jemy codziennie ;)
OdpowiedzUsuńCudna sałatka, mniam!
OdpowiedzUsuń