Składniki:
- 700g filetu z dorsza,
- 2 marchewki,
- 1/4 kapusty pekińskiej,
- 1/3 pora,
- 3 liście selera naciowego,
- pietruszka,
- cebula,
- łyżka masła,
- sól morska (użyłam Kamis),
- pieprz (użyłam Kamis),
- przyprawa do ryb (użyłam Kamis),
- 6 ziaren czarnego pieprzu (użyłam Kamis),
- 4 kulki ziela angielskiego.
Wykonanie
Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w 4 cm słupki. Pora i selera umyć, pokroić cienkie paseczki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Stopić masło, wrzucić warzywa, dusić około 15 minut.
Kapustę drobno poszatkować. Dodać do warzyw, dodać ziarna pieprzu i ziele angielskie. Podlać odrobiną wody, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić około 10 minut na małym ogniu.
Rybę oprószyć z obu stron solą morską oraz przyprawą do ryb. Dać na patelnię, przykryć jarzynami. Dusić około 15 minut pod przykryciem.
Smacznego;))
Przepis dodaję do akcji:
Pysznie wygląda ta ryba, fajnie że dietetyczna :)
OdpowiedzUsuńoooo, to danie dla mnie i mojego chorego brzuszka ;) pysznie! Pozdrowienia :-))
OdpowiedzUsuńRewelacja! moge takie jesc co dzien:)
OdpowiedzUsuńmniam, ale pyszności :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie !
OdpowiedzUsuń