Składniki:
4 dag świeżych drożdży,
łyżka cukru,
65 dag mąki pszennej,
1i1/2 szkl. otrąb pszennych,
3 szkl. wiórków kokosowych,
2 łyżki miodu,
1/3 łyżeczki soli.
Przygotowanie
Drożdże i cukier rozpuścić w 1/2 szkl. przegotowanej
ciepłej wody. Odstawić na 15 min. Mąkę zmieszać z otrębami, wiórkami, miodem i solą. Dodać
rozczyn oraz 1i3/4 szkl. przegotowanej letniej wody. Zagnieść elastyczne ciasto, przykryć ściereczką i odstawić
na 20 min w ciepłe miejsce. Następnie łyżką nabierać porcje ciasta, formować bułeczki i układać
na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w sporych odstępach. Odstawić na kolejne 20 min. Piec ok.
20 min w temp. 175st.
Smacznego:)
kokos jest super, a w bułeczkach jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
szana :)
To koniecznie wypróbuj:) Bułeczki sa naprawdę bardzo pyszne
OdpowiedzUsuń