Składniki:
duża cytryna,
2 banany,
150g serka homogenizowanego waniliowego,
1/3 szkl. mleka,
2 żółtka,
czubata łyżeczka żelatyny,
3 łyżki cukru pudru,
okrągłe biszkopty do dekoracji.
Przygotowanie
Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody. Mleko mocno
podgrzać, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać i przestudzić. Żółtka utrzeć z
cukrem na kogel-mogel. Dodać serek, łyżeczkę startej skórki z cytryny oraz sok wyciśnięty z całej cytryny. Dodać rozpuszczoną w mleku żelatynę, dokładnie wymieszać. Na dno pucharków
ułożyć plasterki banana, warstwę kremu i ponownie plastry banana oraz krem.
Schładzać co najmniej pół godz. Udekorować wg uznania, np. okrągłymi biszkoptami, ptasim mleczkiem i kawałkami cytryny oraz miętą.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz