Składniki:
20 dag płatków owsianych,
60 dag brązowego cukru,
3 jajka,
1/2 szkl. mąki pszennej,
12,5 dag margaryny lub masła,
2 łyżki miodu,
cukier waniliowy,
łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta soli,
5 dag rodzynek,
15 dag sezamu.
Przygotowanie
Sezam uprażyć na suchej patelni. Margarynę stopić na
patelni, dodać płatki, zrumienić. Dodać cukier, dusić, aż się całkowicie
rozpuści. Wymieszać z sezamem i rodzynkami. Dodać zmieszane sypkie produkty.
Następnie dodać rozkłócone jajka oraz miód. Nabierać łyżeczką małe porcje ciasta
i układać na blasze formując okrągłe, niezbyt duże ciasteczka. Piec ok. 13-15min
w temp. 160st.
Smacznego:)
czy w tym pprzepisie nie powinno byc 200 g płatków owsianych zamiast 20 gram ?
OdpowiedzUsuńAle wszystko się zgadza, napisane jest 20dag, czyli inaczej 200g :)
OdpowiedzUsuń