Składniki:
1/2 kg filetu z kurczaka,
2 łyżki przyprawy do gyrosa,
3 łyżki pikantnego ketchupu,
2 łyżki
majonezu,
1/2 puszki kukurydzy,
3 pomidory,
3 kiszone ogórki,
2 tosty,
szczypta
ostrej papryki,
1/2 kapusty pekińskiej
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na
odrobinie oleju, na koniec posypać przyprawą do gyrosa i ostudzić. Majonez
zmieszać z ketchupem i szczyptą ostrej papryki. Mięso ułożyć na dnie miski, polać sosem. Ułożyć
kiszone ogórki pokrojone w kostkę, posypać odsączoną kukurydzą. Ponownie polać sosem.
Ułożyć pokrojone w kostkę pomidory, posypać tostami pokrojonymi w
kosteczkę. Polać resztą sosu. Na wierzchu ułożyć poszatkowaną kapustę pekińską.
Udekorować pomidorami, ogórkiem i kukurydzą.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz