piątek, 25 stycznia 2013

Szynkowe roladki

Nie wiem jak Wy, ale ja lubię szybkie i łatwe w przygotowaniu przystawki, a zarazem fajnie się prezentujące. Tym razem polecam smaczne roladki z szynki z pieczarkowym nadzieniem. Idealna przekąska na karnawał...



Składniki:
8 dużych plastrów szynki,
1/2 czerwonej papryki,
25dag pieczarek,
cebula,
2 łyżki majonezu,
olej,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę, cebule drobno posiekać. Podsmażyć razem na odrobinie oleju. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do grzybów, dusić ok. 5 min na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Ostudzić. Połączyć z majonezem, doprawić do smaku. Masę nakładać na plastry szynki, zwijać i spiąć wykałaczką. Można udekorować kleksem majonezu.


Smacznego:)

2 komentarze: