Składniki:
400 g kiełbasy np. zwyczajnej,
400 g ziemniaków,
czerwona papryka,
200 g kapusty włoskiej,
2 cebule,
200 g pieczarek,
ząbek czosnku,
1 liść laurowy,
po szczypcie: chilli, kminku, majeranku, tymianku, bazylii i kolendry,
do smaku sól i pieprz,
łyżka mąki,
olej do smażenia.
Przygotowanie
Kiełbasę
obrać, pokroić w półksiężyce. Podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać paprykę
pokrojoną w kostkę, smażyć ok. 5 min. Ziemniaki obrać i pokroić w
plastry, kapustę poszatkować. Dodać do kiełbasy.
Podlać wodą. Dodać
przyprawy, dusić ok. 40 min pod przykryciem, często mieszając, aby się
nie przypaliło.
Na koniec zaciągnąć mąką z odrobiną wody. Doprawić do
smaku.
Smacznego:)
Pyszne i szybkie danie,mniam.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMój tato byłby zachwycony :) Sama niekiedy mam ochotę na "wiejskie" jedzonko :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Mój mąż też bardzo je lubi:):)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuń