Składniki:
1/2 kg schabu bez kości,
100g drobiowego pasztetu,
jajko,
4 łyżki bułki tartej,
sól, pieprz.
Przygotowanie
Mięso
umyć, rozkroić na plastry, każdy plaster cienko rozbić. Oprószyć z obu
stron solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa z obu stron grubo posmarować
pasztetem.
Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać np.
z surówką z czerwonej kapusty.
Smacznego:)
smacznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńBardzo jestem ciekawa jak smakują z pasztetem. Chyba muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńale dlaczego z Wilanowa?? bo ja tu mieszkam tuż tuż, może w Starej Kuźni takie podają??
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysł, koniecznie muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńDzięki:) Uleńko nie wiem dlaczego z Wilanowa, kiedyś w jakimś programie telewizyjnym widziałam, że robili schabowe z pasztetem i mówili, że to kotlety z Wilanowa;) jak zwał tak zwał, w każdym bądź razie są pyszne!
OdpowiedzUsuńWczoraj znalazłam przepis na te kotlety w swoim zeszycie i zastanawiałam się jak to może smakować... Jak tylko kupię pasztet, na pewno spróbuje...
OdpowiedzUsuń