poniedziałek, 11 listopada 2013

Kotlety z Wilanowa

Dzisiaj na blogach królują Rogale Świętomarcińskie, ja również miałam w planach dzisiaj je piec. Niestety tak mnie zmogła choroba, że musimy się obejść smakiem;) Jednak mam dla Was przepis na naprawdę szybki i smaczny obiad. Właściwie jest to pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Szczególnie lubi je mój synek, który jest wielbicielem pasztetu:)




Składniki:
1/2 kg schabu bez kości,
100g drobiowego pasztetu,
jajko,
4 łyżki bułki tartej,
sól, pieprz.


Przygotowanie


Mięso umyć, rozkroić na plastry, każdy plaster cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa z obu stron grubo posmarować pasztetem. 
Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. 
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. 
Podawać np. z surówką z czerwonej kapusty.








                                           Smacznego:)
 

8 komentarzy:

  1. Bardzo jestem ciekawa jak smakują z pasztetem. Chyba muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. ale dlaczego z Wilanowa?? bo ja tu mieszkam tuż tuż, może w Starej Kuźni takie podają??

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale fajny pomysł, koniecznie muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzięki:) Uleńko nie wiem dlaczego z Wilanowa, kiedyś w jakimś programie telewizyjnym widziałam, że robili schabowe z pasztetem i mówili, że to kotlety z Wilanowa;) jak zwał tak zwał, w każdym bądź razie są pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wczoraj znalazłam przepis na te kotlety w swoim zeszycie i zastanawiałam się jak to może smakować... Jak tylko kupię pasztet, na pewno spróbuje...

    OdpowiedzUsuń