Składniki:
4 filety z łososia,
2 brzoskwinie,
4 plastry sera,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
2 łyżki soku z cytryny,
sól, pieprz,
2 łyżki masła.
Przygotowanie
Czosnek
drobniutko posiekać, zmieszać z natką oraz sokiem z cytryny. Rybę umyć,
osuszyć, oprószyć delikatnie solą i pieprzem, natrzeć pastą czosnkową.
Przykryć folią spożywczą i wstawić na 30minut do lodówki.
Natłuścić naczynie żaroodporne i ułożyć filety. Polać łyżką stopionego masła. Piec ok. 20 min w temp. 190st.
Brzoskwinie
obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w plasterki. Obłożyć nimi
rybę, przykryć plastrem sera, na koniec posypać orzechami oraz wiórkami
masła. Piec jeszcze ok. 10min.
Smacznego:)
Ale to apetycznie wygląda, bardzo oryginalne połączenie smaków.
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem smaku tego połączenia, niewątpliwie wygląda danie bardzo pięknie i apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam !
świetne danie :) nie pomyślałabym żeby tak przyrządzić łososia :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuńJeanne i Łucja koniecznie spróbujcie, łosoś smakuje wyśmienicie;):)