sobota, 22 marca 2014

Hot - Dog w naleśniku wg Ewy Wachowicz

Czasem pokuszę się na domowy fast food:) Jakiś czas temu znalazłam przepis na hot - dogi w naleśniku a nie w bułce. Bardzo mi się ten pomysł spodobał i od razu musiałam je wypróbować. Są troszkę bardziej pracochłonne od tradycyjnych hot-dogów, ale według mnie zdecydowanie bardziej smaczne i sycące. Można do farszu dodać co tylko macie pod ręką:)




Ciasto: 
  •  1 szklanka mąki pszennej, 
  • 2 jajka, 
  • 3/4 szklanki mleka, 
  • 1/2 szklanki wody mineralnej niegazowanej, 
  • 1/2 łyżeczki soli, 
  • olej rzepakowy do smażenia (użyłam Rapso).
 Jajka posolić, zmiksować. Dodać mąkę i mleko, miksować, aż powstanie gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut. Następnie smażyć na odrobinie oleju cienkie naleśniki.

Dodatkowo: 
  • 500g pieczarek, 
  • cebula, 
  • 8 drobiowych parówek, 
  • sól, pieprz, 
  • 200 g startego żółtego sera.
Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Cebule posiekać, podsmażyć wraz z grzybami na odrobinie oleju rzepakowego. Doprawić do smaku.
Parówki przekroić wzdłuż na pół. Na środku każdego naleśnika ułożyć połówki parówek, zwinąć brzegi ciasta do środka, tak by przykryły parówkę.
Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, na środek każdego naleśnika nałożyć farsz grzybowy, posypać serem.
Piec ok. 15 min w temp. 180st.






                                                                   Smacznego:)

5 komentarzy: