Składniki:
- 1/2 kg filetu z kurczaka,
- marchewka,
- 1/3 czerwonej papryki,
- 150g fasolki szparagowej (może być ze słoika),
- sól morska ziołowa (użyłam Kamis),
- pieprz młotkowany z kolendrą (użyłam Kamis),
- jajko,
- 1/2 szklanki bułki tartej,
- olej do smażenia.
Wykonanie
Mięso umyć, podzielić na porcje i rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron pieprzem oraz solą.
Marchewkę
obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Fasolkę wrzucić na osolony
wrzątek na minuty. Odcedzić, pokroić na mniejsze części i dodać do
fasolki. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić około 8
minut na małym ogniu, na odrobinie rozgrzanego oleju. Doprawić do smaku
solą i pieprzem. Na rozbite mięso nakładać farsz, zwijać tworząc
roladki. Spiąć wykałaczką. Obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz w bułce
tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty
kolor.
Można też użyć fasolki szparagowej ze słoika taka jak ja, wtedy nie trzeba jej już gotować.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Super nadzienie, świetny obiad :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:))
OdpowiedzUsuń