Składniki:
- 400g pokruszonego ciasta (czekoladowe, babka itp.),
- 2 czubate łyżki kremu czekoladowego,
- 200g serka mascarpone,
- 150g mlecznej czekolady,
- 2 łyżki śmietanki 30%,
- kolorowe posypki.
Wykonanie
Ciasto pokruszyć, dodać krem czekoladowy i serek mascarpone. Dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Następnie odrywać porcje ciasta i formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Włożyć na godzinę do lodówki.
Czekolady połamać na kawałki, stopić na parze wraz ze śmietanką. Kulki ciasta nabijać na patyczki od szaszłyków i maczać w rozpuszczonej czekoladzie. Obsypać kolorowymi posypkami.
Włożyć do szklanki i wstawić do lodówki.
Smacznego:)
tona kalorii, ale wygląda pysznie ! :)
OdpowiedzUsuńsuper:) zjadłabym jedno:)
OdpowiedzUsuńUrocze!
OdpowiedzUsuńSuper post, jak zwykle zresztą :)
OdpowiedzUsuńObserwuję i liczę na to samo u mnie :)
Na moim blogu również pojawił się nowy post, zapraszam :*
http://dreamerfrompoland.blogspot.com/
Piękne i takie... handmade :-) Myślimy z Córcią o zrobieniu takich na wesele dla dzieci.
OdpowiedzUsuńPozdrowienia serdeczne !
dzieci się nimi zajadają :)
OdpowiedzUsuńDziękuję;) Aniu to świetny pomysł!!
OdpowiedzUsuńPrześliczne! Cudo, cudo :)
OdpowiedzUsuń