Składniki:
6 kromek lekko czerstwego chleba,
ostra musztarda,
6 plastrów sera,
6 plastrów szynki,
5 jajek,
1/2 łyżeczki soli,
80 ml mleka,
4 łyżki startego sera.
Przygotowanie
Każdą
kromkę chleba posmarować musztardą, położyć plaster sera i szynki. Przykryć drugim kawałkiem chleba. Przeciąć w poprzek
tak, aby powstał trójkąt.
Kanapki umieścić na natłuszczonej blasze (bez
zbytniego luzu). Roztrzepać jajka z solą i mlekiem, wylać na kanapki.
Przykryć folią i wstawić na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień chleb posypać
startym serem, piec ok. 25 min w temp. 200st.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Takie proste, a wyglądają na takie smaczne :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :) Lubię takie zapiekanki !
OdpowiedzUsuńDziękuję;) Ewelina dokładnie, nie jest skomplikowane, ale naprawdę bardzo pyszne!!
OdpowiedzUsuńMagda, że smakołyków nie wysyłasz mogę zrozumieć, ale , że wcale mnie nie odwiedzasz to już nie... :-(
OdpowiedzUsuńAniu kochana odwiedzam i śledzę posty, ale nie zawsze mam czas, żeby napisać komentarz. Wybacz!! Obiecuję poprawę:):)
OdpowiedzUsuń