Składniki:
1/2 kg filetu z kurczaka,
5 dużych suszonych śliwek,
łyżeczka cynamonu,
czubata łyżka żurawiny,
1/2 pęczka natki pietruszki,
sól, pieprz.
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć i podzielić na około 5 kotletów. Każdy cienko
rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Z jednej strony mięso
oprószyć delikatnie cynamonem.
Śliwki pokroić na cienkie paseczki. Wraz z
żurawiną i posiekaną natką pietruszki rozłożyć je na plastrach mięsa.
Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką.
Gotować na parze około 25minut.
Smacznego:)
mniam! lekko po świętach :)
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne!
OdpowiedzUsuńPo Swiętach należałoby nic nie jeść... ale roladki apetyczne !
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Aniu Twoja opcja zdecydowanie najbardziej mi odpowiada;):)
OdpowiedzUsuń