sobota, 28 grudnia 2013

Roladki drobiowe gotowane na parze

Po świątecznym przepychu warto zjeść coś lekkostrawnego i dietetycznego:) Polecam bardzo kruche i delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane suszonymi śliwkami, suszoną żurawiną oraz aromatyczną natką pietruszki. Do tego doskonale pasująca szczypta cynamonu...




Składniki: 
1/2 kg filetu z kurczaka,
5 dużych suszonych śliwek,
łyżeczka cynamonu,
czubata łyżka żurawiny,
1/2 pęczka natki pietruszki,
sól, pieprz.



Przygotowanie


Mięso umyć, osuszyć i podzielić na około 5 kotletów. Każdy cienko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Z jednej strony mięso oprószyć delikatnie cynamonem. 
Śliwki pokroić na cienkie paseczki. Wraz z żurawiną i posiekaną natką pietruszki rozłożyć je na plastrach mięsa. 
Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką. 
Gotować na parze około 25minut. 






                                  Smacznego:)

 

4 komentarze:

  1. mniam! lekko po świętach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Po Swiętach należałoby nic nie jeść... ale roladki apetyczne !

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję:) Aniu Twoja opcja zdecydowanie najbardziej mi odpowiada;):)

    OdpowiedzUsuń