Składniki:
250g ciasta francuskiego,
4 jajka,
4 plastry szynki,
3 łyżki śmietany 18%,
sól, pieprz,
słodka papryka.
Przygotowanie
Jajka
ugotować na twardo. Ostudzić, oskubać ze skorupki i pokroić w
kosteczkę. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i śmietanę. Wymieszać,
doprawić do smaku.
Ciasto francuskie
pokroić na 15 małych kwadracików. Na 14 z nich ułożyć farsz, posypać
słodką papryką i zwinąć w bukieciki.
Resztę ciasta pociąć na cienkie
paseczki, obwiązać nimi bukieciki.
Piec około 25minut w temp. 180st.
Smacznego:)
Świetny pomysł i naprawdę dobrze się prezentują :)
OdpowiedzUsuńmmm jakie pyszności ;)
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo:):)
OdpowiedzUsuńSwietny przepis pychotka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuń