piątek, 6 grudnia 2013

Pakieciki z farszem jajecznym

Smaczne, szybkie, tanie i łatwe w przygotowaniu. Takie są właśnie moje pakieciki z ciasta francuskiego. Farsz jest niezwykle prosty, składa się zaledwie z trzech składników. Pakieciki świetnie sprawdzą się jako śniadanie lub przystawka. 






Składniki:
250g ciasta francuskiego, 
4 jajka,
4 plastry szynki, 
3 łyżki śmietany 18%,
sól, pieprz, 
słodka papryka.


Przygotowanie


Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, oskubać ze skorupki i pokroić w kosteczkę. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i śmietanę. Wymieszać, doprawić do smaku.
Ciasto francuskie pokroić na 15 małych kwadracików. Na 14 z nich ułożyć farsz, posypać słodką papryką i zwinąć w bukieciki. 
Resztę ciasta pociąć na cienkie paseczki, obwiązać nimi bukieciki. 
Piec około 25minut w temp. 180st.





                                           Smacznego:)

7 komentarzy: