środa, 16 lipca 2014

Konkurs na 1000 lajków!!

Kochani tak jak obiecałam, mam dla Was konkurs na 1000 lajków na FB,  Bardzo Wam za to dziękuję;))  Z tej okazji mam dla Was mały konkurs;)


Konkurs!!


Konkurs polega na dodaniu przepisu wraz z 1 zdjęciem na jakiś letni deser lub ciasto z owocami. Bardzo proszę abyście nie podawali mi samych linków:)
Żadna karteczka nie jest wymagana;)) 
Czas trwania konkursu 16.07.-27.07.2014r. 
Wyniki ogłoszę do trzech dni od daty zakończenia konkursu. 
Każdy może zgłosić maksymalnie 2 przepisy!

A teraz nagrody...
Wybiorę zwycięzców w dwóch kategoriach:

I KATEGORIA: najładniejsze zdjęcie
nagrodą jest zestaw akcesoriów do ciast





II KATEGORIA: najlepszy przepis
nagrodą jest obrus, ściereczka i fartuszek




Przepisy możecie dodawać pod tym postem albo od razu ze zdjęciami na moim fanpage. Możecie również wysłać je na mój adres e-mail m8adzia8@wp.pl


Czekam na Wasze słodkości i życzę Wam powodzenia!!!

21 komentarzy:

  1. Gratulujemy 1000 likeów :-)! zgłaszamy swoją kandydaturę do konkursu naszym przepisem w postaci oponek z jagodami: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2014/07/jagodowe-oponki-z-biaa-czekolada.html ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za zgłoszenie, proszę tylko o podesłanie jednego zdjęcia:) Pozdrawiam

      Usuń
  2. Madziu bardzo gratuluję :) I po południu się zgłaszam :) zest cudowny (ten nr 2) :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Może spodoba ci się mój sorbet czereśniowy z winem :)
    http://ogrodybabilonu.blogspot.com/2014/07/sorbet-czeresniowy-z-winem.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kamilo już mi się podoba;)) Jednak zgodnie z zasadami proszę tylko o sam przepis z jednym zdjęciem, bez linków;)

      Usuń
    2. sorbet czereśniowy z winem
      500 g wydrylowanych czereśni
      1/2 szklanki cukru
      1/3 szklanki syropu z agawy
      3/4 szklanki różowego wina
      Do garnka włożyć czereśnie, dodać cukier i syrop z agawy, całość doprowadzić do wrzenia, mieszać, aż cukier się rozpuści. Całość zestawić z ognia, ostudzić. Ostudzoną masą zmiksować na gładkie puree. Do masy dodać wino i całość dokładnie wymieszać. Sorbet przelać do pojemnika do mrożenia i całość zamrażać co najmniej 4 godziny.
      Zdjęcie podlinkowałam :)

      Usuń
  4. Oleńko dziękuję:)) I czekam koniecznie na zgłoszenie;))

    OdpowiedzUsuń
  5. Coś na pewno prześlę,fajna zabawa:))))

    OdpowiedzUsuń
  6. A czy np. drożdżówki z nadzieniem kwalifikują się jako "letni deser lub ciasto z owocami"? :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Serwus!

    Moja propozycja, to jogurtowy, delikatny i zadziwiająco wilgotny placek z małą ilością masła.

    http://polacamala.blogspot.com.es/search?updated-max=2013-04-23T15:20:00%2B02:00&max-results=7&reverse-paginate=true

    Ingrediencje:
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki cukru wanilinowego
    25 g roztopionego masła
    2 jaja
    1 szklanka jogurtu greckiego
    500 g owoców lata (jagody, maliny, porzeczki)
    1 mały kisiel błyskawiczny jagodowy

    Czary:

    Jajka i jogurt wyjąć z lodówki, żeby się ociepliły. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i wymieszać. W osobnym naczyniu wymieszać cukier z cukrem wanilinowym, odstawić. Roztopić masło.
    Tortownicę o średnicy około 24 - 26 cm wysmarować masłem. Kisiel przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wymieszać z dżemem truskawkowym i odstawić. Połowę kisielu wymieszać z owocami. Resztę kisielu odstawić.
    Jajka wbić do dużej miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę (ok. 7 minut). Dodać jogurt, roztopione masło i mąkę z proszkiem i wymieszać delikatnie i krótko do połączenia się składników. Wyłożyć tortownicę masą. Owoce wymieszane z kisielem ułożyć na powierzchni, zachowując odstępy.
    Piec przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
    W zagłębienia powstałe między owocami wlać resztę kisielu.

    Pozdrawiam,
    Kasia (PolacaMala)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo intrygujący przepis;)) Proszę jeszcze tylko o podesłanie jednego zdjęcia;)

      Usuń
  8. Gratuluję i życzę kolejnych tysiaków :-)
    Mój przepis na konkurs: http://veggieola.blogspot.de/2014/07/budyn-kokosowo-kukurydziany-z-sokiem.html
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję;)) Przepis bardzo fajny, tylko proszę o przesłanie samego przepisu wraz z jednym zdjęciem;))

      Usuń
  9. Nie wiem czy mam jakąkolwiek szansę, ale spróbuję! ;-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Gratuluję :) Bardzo fajne nagrody :) Przepis wysłałam mailem. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Serdecznie gratuluję i już wysyłam przepis :))) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  12. Gratuluję świetnego bloga :)
    Przepis wysłałam drogą mailową. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  13. Ajajajaj !! przegapiłabym taki fajny konkurs! Muszę koniecznie wysłać zgłoszenie :)

    OdpowiedzUsuń