Składniki:
- 100g kruchych ciastek z rodzynkami i czekoladą,
- 3/4 szklanki czerwonych porzeczek,
- 200g serka mascarpone,
- 3 łyżki likieru Amaretto,
- 3 łyżki cukru,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 2 łyżki cukru waniliowego,
- szklanka jogurtu naturalnego,
- 50g gorzkiej czekolady.
Wykonanie
Serem mascarpone zmiksować z likierem
Amaretto, cukrami oraz sokiem z cytryny. Dodać jogurt naturalny,
zmiksować. Ciasteczka połamać na mniejsze kawałki, czekoladę posiekać.
Porzeczki, umyć obrać i osuszyć. Do pucharków nałożyć warstwę
pokruszonych ciastek i czekolady, posypać porzeczkami i przykryć kremem.
Postępować tak długo, aż pucharki się zapełnią. Schłodzić.
Smacznego:))
Przepis dodaję do akcji:
Pięknie wygląda . Super wyeksponowane foto , można jeść oczkami .
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńGenialnie wygląda, jak dla mnie super! :D
OdpowiedzUsuńLubimy takie szybkie deserki! Ależ u Ciebie słodko ostatnio!
OdpowiedzUsuń