Składniki:
- po garści rukoli, szpinaku i roszponki,
- 3 brzoskwinie,
- 2 dymki,
- 2 gałązki lawendy,
- 4 gałązki tymianku,
- kilka listków bazylii,
- 100 g koziego sera,
- 2 duże pomidory,
- olej w saszetce z pomidorami, czosnkiem i bazylią Kujawski.
Wykonanie
Rukolę, szpinak, bazylię i roszponkę umyć,
osuszyć i rozłożyć na talerzu. Pomidory pokroić w dużą kostkę, rozłożyć
na liściach. Dymki oczyścić i drobno posiekać. Brzoskwinie obrać ze
skórki, pokroić w kostkę. Wymieszać.
Listki
lawendy i tymianku zdjąć z gałązek, dodać do sałatki. Skropić sosem.
Kozi ser zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez 10 minut w temp. 200st.
Ułożyć na sałatce. Od razu podawać.
Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl
Smacznego:))
Pyszna :) Z kozim serem uwielbiam i lubię go łączyć z owocami :)
OdpowiedzUsuńKolorowo i smacznie. Cieszy oczy. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:))
OdpowiedzUsuńpiękne kolory i smaczne połączenie
OdpowiedzUsuńNie łączyłam brzoskwini i koziego sera, czuję się zaintrygowana.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie połączenie :)
OdpowiedzUsuń