Składniki:
- 500g filetu z kurczaka,
- pęczek natki pietruszki,
- garść orzechów włoskich,
- garść pestek słonecznika,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- 4łyżki oliwy z oliwek,
- 2 łyżki octu winnego balsamicznego (użyłam Jamar),
- 300g sera mozarella.
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć z obu stron
solą i pieprzem.
Natkę pietruszki, orzechy, słonecznik, czosnek, oliwę z
oliwek i ocet balsamiczny zmiksować w blenderze na papkę.
Masą natrzeć
mięso z obu stron. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu rozłożyć
grube plastry mozarelli.
Piec około 45 minut w temp. 180-200st.
Inspiracja: książka ,,Blogerchef w sieci przepisów"
Smacznego:))
Hmm, kuszące danie. Znakomite! :D
OdpowiedzUsuńAle wspaniałości, musi być pyszny :D.
OdpowiedzUsuńOjej jaki wspaniały kurczak! Zapisuję, na pewno zrobię :)
OdpowiedzUsuńz orzechami musiało być pyszne a jakie złociutkie na wierzchu, mniam
OdpowiedzUsuńDziękuję;))
OdpowiedzUsuńOj, dobrze wygląda ten kurczak, ciekawe połączenie z orzechami, aż smaka narobiłaś :)
OdpowiedzUsuń