Składniki:
- 6 łyżek zielonej herbaty liściastej,
- 225 ml mleka,
- 450 ml śmietanki 30%,
- 8 łyżek cukru,
- 4 łyżeczki żelatyny.
Wykonanie
Herbatę, mleko, śmietankę i cukier
podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, ale nie gotować!
Odstawić na 10 min.
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody.
Śmietankę
przecedzić do garnka, dodać żelatynę. Podgrzewać, aż żelatyna
całkowicie się rozpuści.
Musem napełnić pucharki, wstawić do lodówki do
zastygnięcia.
Smacznego:))
ciekawy pomysł na krem:)
OdpowiedzUsuńmyślę że ten krem bardzo by mi smakował :)
OdpowiedzUsuń:)nie moglam zasnac,odpalilam laptopa by zmeczyc oczy:)ale teraz jeszcze bardziej nie chce mi sie spac:)zdjecia sa tak apetyczne:)
OdpowiedzUsuń